Ons team

Ons kantoor is gevestigd in Laren Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat 21.

Aquapol Holland B.V. werd enkele jaren geleden opgericht als onderdeel van een internationaal netwerk dat al meer dan 25 jaar bestaat. Het Aquapol systeem is onder de meest uiteenlopende omstandigheden beproefd en uitgetest, met als resultaat dat er nu meer dan 50.000 systemen zijn geïnstalleerd.

Onze technici en installateurs zijn grondig getraind in het centrale opleidingscentrum in Oostenrijk, waar Aquapol oorspronkelijk werd opgericht. Het zijn onze specialisten op het gebied van meten en lokaliseren van vochtproblemen en het oplossen ervan met behulp van Aquapol systemen.

 

Indien u vermoedt dat u te maken hebt met optrekkend vocht in uw woning of pand, zijn wij altijd graag bereid u met raad en daad ter zijde te staan. Bel ons even of vul het on-line contactformulier op deze pagina in voor gratis advies of analyse van uw vochtprobleem.

Het verhaal van Aquapol: een verhaal van uitzonderlijke genialiteit en technische prestaties

wmohorn2De in Oostenrijk geboren uitvinder, natuurwetenschapper en ingenieur Wilhelm Mohorn, richtte in 1985 Aquapol op.

Geboren op 25 november 1954 in Wenen, en van jongs af aan al geïntrigeerd door wiskunde en  natuurkunde, studeerde hij uiteindelijk af aan het College voor Hogere Technologie in Oostenrijk, waar hij Werktuigbouwkunde studeerde. Daarnaast studeerde hij een aantal jaar natuurwetenschappen en werd zich bewust van het feit dat energie in de natuurkunde maar matig wordt begrepen. Deze realisatie en het roestende drumstel in zijn kelder, inspireerden hem om energievormen te bestuderen in verband met energie-omzetting en dan vooral alternatieve energievormen.

Zijn doorbraak volgde op het gebied van vochtbehandeling in muren. Het was al zijn vierde uitvinding waarbij hij gebruik maakte van tot dan toe onbekende vormen van energie.

Kort overzicht van de geschiedenis van Aquapol

1985 Patent aangevraagd en het begin van het bedrijf als eenmanszaak.
1988 Van de theoretisch werkende principes werden praktische ontwerpen gemaakt.
1990 Verhuizing naar de stad Reichenau/Rax, in de prachtige Oostenrijkse Alpen. Verkooppunten en nieuwe salesmanagers in 5 Europese landen.
1991 Een gedeelte van het parlementsgebouw van Boedapest was met Aquapol droog gemaakt. Totaal al 10.000 Aquapol systemen geïnstalleerd.
1992 Verder onderzoek en ontwikkelingen op gebied van basisenergie en gebruik.
1995 Wilhelm Mohorn krijgt de Kaplan medaille voor zijn basisonderzoek (de hoogste prijs voor Oostenrijkse uitvinders). Het bedrijf telt nu meer dan 85 werknemers en werkt door heel Europa.
2001 Ontving de Gouden medaille op de IENA 2001 voor zijn vernieuwende multifunctionele ruimte-energietechnologie voor het drogen van muren in gebouwen en het naar wens bevochtigen of juist drogen van de bodem.
2002 Opening van de eerste franchise in de Baltische staten. Zijn sensationele Aquapol technologie wordt in een boek van specialisten van AT Publications genoemd. Een artikel wordt gepubliceerd in het pas uitgekomen boek “Universal Energy Solutions” van Jupiter Publications. Zijn ruimte-energietechnologie wordt gepresenteerd in de documentaire “Top Secret – Water” en op televisie vertoond.
2003 Dit jaar zijn er in totaal ruim 25.000 systemen geïnstalleerd.
2004 Het jaar van enorme internationale groei. Er zijn inmiddels meer dan 30.000 Aquapol systemen geïnstalleerd. Talrijke nieuwe publicaties en films worden uitgegeven om het begrip over het onderwerp bij het brede publiek te vergroten. Er is inmiddels een groot aantal wetenschappelijke studies, die de effectiviteit van de Aquapol apparaten in situaties met verschillende variabelen vaststellen, afgerond. De experimenten met bevochtigen en drogen van de bodem gaan inmiddels hun vijfde jaar in op de landbouw universiteit. Er zijn meer partners in Europa dan ooit tevoren. De 20e verjaardag van Aquapol. In het begin van het jaar worden er nog meer franchises geopend en vertegenwoordigers aangesteld in Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Tegen het einde van het jaar zijn er meer bijna 35.000 apparaten geïnstalleerd.
2006 ORF (Oostenrijkse radio), uitzending over het referentie-object van Ulmerfeld, ORF, Café Plus. Handboek “De aanpak van oude gebouwen”.
2007 Oorkonde ter aanbeveling van de Poolse Vereniging van bouwkundig ingenieurs en technici voor Aquapol/Polen.
2008

RECAM-prijs voor Aquapol-Noord-Italië voor het meest innovatieve en milieuvriendelijke product in de bouwwereld. Onderscheiding door de leden van de Venetiaanse Architectenvereniging.

2010 Aquapol viert haar 25e verjaardag, Aquapol-Duitsland haar 20e verjaardag.
2011 TÜV-certificering voor het managementsysteem volgens EN ISO 9001 en met name in de branche van het droogmaken van muren, de door de TÜV geteste procedure voor het bepalen van vochtgehaltes volgens ÖNORM B 3355-1.
2012 Verdere expansie van Aquapol naar de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Australië.