Hoe werkt vochtbestrijding optrekkend vocht in oude huizen of gebouwen?

 

Er zijn verschillende manieren van vochtbestrijding op de markt, het zijn tijdelijke oplossingen of ze vergen een enorme investeren in verbouwing van uw huis of gebouw.

Sommige van deze oplossingen gaan gepaard met hak- en breekwerk of er worden chemicaliën gebruikt met nadelige gevolgen voor uzelf en uw oude huis of gebouw.  Lees de vergelijking van de verschillende manieren om optrekkend vocht te behandelen voor een grondige vergelijking.

 

Waarom is het Aquapol systeem dan wel een permanente oplossing voor optrekkend vocht voor uw pand of woning?

 

– Omdat je de natte muur niet hoeft open te kappen
– of hoeft te injecteren
– of te verbouwen (dus geen hakken, breken of slopen)
– Het gebruikt geen chemicaliën
– Het merendeel van de schadelijke zouten wordt uit de muur gehaald
– Het is duurzaam en blijvend

Het Aquapol systeem is geen tijdelijke oplossing maar een permanente oplossing voor optrekkend vocht.

Op deze pagina ziet u de resultaten van enkele projecten die we gedaan hebben met oude huizen of oude gebouwen

vochtbestrijding kasteel

Resultaatgerichte vochtbestrijding

vochtproblemen oud huis

Hoe en waarom werkt het Aquapol systeem tegen optrekkend vocht?

 

Met het Aquapol systeem wordt na metingen de optimale plaats bepaald waar het Aquapol apparaat in uw woning moet worden bevestigd.

aquapol systeem

Het Aquapol apparaat zendt een heel licht en natuurlijke frequentie uit en oefent zo invloed uit op watermoleculen. Door het Aquapol-energieveld wordt de capillaire werking van de muur opgeheven en bewegen de watermoleculen in de muren naar beneden.

Met als gevolg: uw muren worden droog en blijven droog, zolang het apparaat geïnstalleerd is. Het verbetert daarbij ook nog eens de luchtkwaliteit in uw woning en heeft een positieve uitwerking op uw gezondheid.
Wij  maken gebruik van bewezen en gecertificeerde technologie (TUV gecertificeerd) voor het analyseren van metselwerk. Met speciale apparatuur worden metingen verricht om de situatie volledig in kaart te brengen, waarna het Aquapol systeem kan worden geïnstalleerd en wij u verder instrueren om het droogproces correct te laten verlopen.

Voor meer informatie over de werking van het systeem: klik hier om de brochure te downloaden.  

De installatie-procedure

Ons team van  specialisten maakt gebruik van geavanceerde technologie voor het analyseren van metselwerk. Met speciale apparatuur worden metingen verricht om de situatie volledig in kaart te brengen, waarna het Aquapol systeem kan worden geinstalleerd en u verdere instructies krijgt om het drogingsproces correct te laten verlopen.

  1. Een van onze specialisten maakt van uw woning een vochtanalyse met rapportage en advies.
  2. Een of meerdere Aquapol apparaten worden op een geschikte plaats in het pand geïnstalleerd, waarbij rekening wordt gehouden met diverse vocht- en omgevingsfactoren, voor een optimale droging.
  3. Er worden op diverse plaatsen in uw woning controlemeetpunten aangelegd. Volgende controlemetingen worden nauwgezet en met een vaste interval uitgevoerd, waarbij wordt gemeten hoe het droogproces verloopt.
  4. Op gezette tijden worden opnieuw metingen gedaan, om te controleren of uw muren daadwerkelijk droog worden, totdat de muren volledig droog zijn (conform ÖNORM B 3355-1). In de meeste gevallen zijn de muren al met een jaar droog en kan er binnen een tot drie jaar gerenoveerd worden. Alle metingen worden geregistreerd en zijn voor u inzichtelijk, zodat u zelf de voortgang van het proces kunt volgen.
  5. In bepaalde gevallen zijn extra maatregelen nodig. Over deze factoren (zoals ventilatie, verwarming, etc.) wordt u apart geïnformeerd.
  6. Er is uitgebreide informatie beschikbaar met duidelijke afbeeldingen en instructies, waardoor u zelf kunt bijdragen aan een optimaal resultaat.
  7. Aquapol biedt garantie op het drogen en op droog blijven. Dat garanderen wij 20 jaar. En zelfs daarna blijft het apparaat nog gewoon functioneren!

Meten is Weten

Het systeem betaalt zichzelf terug, zonder verborgen kosten achteraf

Het gaat om het resultaat, en dat is een droge woning of gebouw, en wel blijvend droog! Drogen muren isoleren vele malen beter dan natte muren. Zodoende bespaart u flink; er zijn geen tussentijdse renovaties meer nodig; hebt u een goed binnenklimaat; en kunt u langer plezier hebbenv an uw woning.
En dat alles zonder enige veranderingen aan te brengen aan de constructie van het gebouw, zonder hak- breek- of sloopwerk, u hoeft geen meubels te versjouwen en het systeem is reeds na een halve dag geïnstalleerd en werkzaam.
Door het voorwerk en omdat er mechanisch zeer weinig hoeft te gebeuren, blijven voor u de kosten laag. Het gehele project van metingen, installatie en service is in de prijs verwerkt.

Certificeringen en waarborgen.Aquapol - ISO 9001

 

Aquapol heeft weer voor 3 jaar de TUV certificering binnen!

ISO9001 is uniek in deze branche en we presteerden zelfs beter dan de norm!
Goedkeuring van het Aquapol apparaat door de TÜV-EMV (Association for Technical Inspections, vereniging voor technische inspecties)
Bel 035-5311104 of stuur een e-mail naar info@aquapol-holland.nl voor gratis advies of analyse.
Klik hier om contact met ons op te nemen.