Bestrijden van optrekkend vocht in vakantiewoning

 

Bestrijden optrekkend vochtOnze opdrachtgever kocht een vakantiewoning in Corsica waarvan bleek dat tot wel anderhalve meter hoog optrekkend vocht in de woning zat.

De bouwstijl van de huisjes bleek debet aan het optrekkend vocht omdat er onvoldoende vochtwering was.

Daarnaast lag de noordkant van de woning onder het maaiveld, in de berghelling, waardoor er flinke zijdelings waterdruk op de muren stond.

Het project is grondig aangepakt want er werd een Aquapol systeem aangeschaft maar ook als begeleidende maatregel een nieuwe verticale vochtwering en een drainagesysteem rondom de woning aangelegd.

Bestrijden optrekkend vocht door het Aquapol systeem en de resultaten

Het Aquapol-systeem is geïnstalleerd in april 2017. Het vochtgehalte is vastgesteld door het geboorde monsterneming vanuit de kern van de muur, uit de 2 verschillende wand waar de meeste vochtschade zichtbaar is (meetpunten M1, M2).

Aangezien de bewoners zich ook wel een beetje zorgen maakten om het elektriciteitsverdeelstation dat enkele meters naast de woning staat, zijn er naast vochtmetingen ook uitgebreide metingen gedaan naar laagfrequente en hoogfrequente stoorvelden.

Door Aquapol zijn deze allemaal gedempt en er blijft een ‘schone’ omgeving over waarin met plezier vakantie gevierd kan worden.

Wat is de installatie-procedure voor het Aquapol systeem?

Met speciale apparatuur werden metingen verricht om de situatie volledig in kaart te brengen, waarbij adviezen werden gegeven om het drogingsproces correct te laten verlopen. Lees verder

Bel of email voor gratis advies of analyse van uw vochtprobleem.
Bel 035-5311104 of stuur een e-mail naar info@aquapol-holland.nl
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.